




Ingredience
Na korpus
Na náplň
Postup
Nejprve si připravte kynuté těsto z kvásku. Do mísy nalijte teplé mléko, přidejte lžíci cukru, promíchejte a do sladkého mléka rozdrobte droždí. Znovu promíchejte a nechte pod utěrkou v teple 15 minut pracovat.
Do vzniklého kvásku vsypte mouku, lžičku soli a přidejte olej. Těsto dobře zpracujte rukama nebo s pomocí robota. Těsto dejte pod utěrku na teplé místo nakynout. Postačí mu 30 minut, ale ideálem je 60minutové kynutí.
Náplň si připravíte z nakrájeného baby špenátu, cottage, dvou vajec a rozdrobené mozzarelly. Nezapomeňte směs osolit, opepřit a přistrouhat trošku muškátového oříšku.
Nakynuté těsto vyválejte nebo prsty rozprostřete do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na něj lžící rozprostřete hustou náplň.
Nyní si koláč můžete ozdobit dle libosti. Můžete přidat kousky slaniny, listy baby špenátu, kolečka červené cibule a sladkou konzervovanou kukuřici.
Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30–35 minut. Směs ve středu musí být tuhá. Podávejte horký nebo i studený. Obojí je vyhovující.
