Ingredience
Postup
A máme tu další české jídlo. Tvarohové knedlíky se sezonním ovocem. My jsme v tomto měsíci vybrali švestky, které právě dozrály. Zkusíte tuhle tradiční dobrotu s námi také?
- V míse zpracujte dohladka dětskou krupičku s tvarohy, vajíčkem a špetkou soli.
- Očištěné švestky zabalte do slabé vrstvy tvarohového těsta.
- Knedlíky vhoďte do vroucí vody. Po chvíli zmírněte teplotu a pozvolna vařte cca 10 minut.
- Uvařené knedlíky nechte chvíli vydýchat na talíři a po chvíli je zasypte strouhaným tvarohem, mletým mákem a moučkovým cukrem. Polévejte je rozpuštěným máslem.
Připravte si větší mísu na těsto. Ideální je taková mísa, ve které se vám bude dobře zpracovávat těsto oběma rukama. V míse zpracujte dohladka dětskou krupičku se dvěma tvarohy, vajíčkem a špetkou soli.
Těsto si můžete rozdělit na 8–10 dílků, podle toho, jak máte velké švestky.
Očištěné švestky (mohou být i s peckami) zabalte do slabé vrstvy tvarohového těsta.
Připravené knedlíky vhoďte do vroucí vody, aby se na povrchu krásně zatáhly. Po chvíli zmírněte teplotu a pozvolna vařte cca 10 minut.
Uvařené knedlíky nechte chvíli vydýchat na talíři a po chvíli je zasypte strouhaným tvarohem, mletým mákem a moučkovým cukrem. Polévejte je rozpuštěným máslem.
Tipy a rady na závěr
Ke švestkovým knedlíkům se hodí i povidla, zakysaná smetana či jogurt. Podávejte tak, jak je máte rádi.