Sýrová roláda

Hledáte lehčí slané občerstvení mezi svátky? Pojďte s námi zkusit sýrovou roládu.  Vyjímá se i na silvestrovském stole jako předkrm nebo slané pohoštění.

4 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
1 roláda
Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
25 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Nejdříve si vyložte plátky sýra na plech vyložený pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 90 stupňů a na pár minut do ní vložte plech se sýrem. Vydržte, dokud se plátky sýra nespojí v celistvý obdélník. Nechte sýrový plát vychladnout.

Mezitím si v míse připravte nátěrku. Vejce natvrdo rozmačkejte na malé kousky. Přidejte k nim lučinu, na kousíčky nakrájený baby špenát, kostičky cibule i kapie. Přidejte dvě lžíce majonézy a lžíci plnotučné hořčice. Okořeňte a dobře směs promíchejte. 

Na vychladlý sýrový plát rovnoměrně rozložte krájenou šunku. Na šunku nandejte nátěrku a roládu opatrně zarolujte. 

Sýrovou roládu nechte vychladnout do druhého dne a krájejte ji ostrým nožem. Dobrou chuť.

TIPY A RADY: zkuste si vaječnou nátěrku nandat na čerstvý chléb. Jako pomazánka je také ideální.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu