Tiramisu do skleničky

Připravte si s námi lahodné tiramisu do skleniček, kde krásně vynikne vrstvení piškotů a oblíbeného krému. 

745 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
3 skleničky
Příprava
Příprava:
10 minut
Vaření
Vaření:
10 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Nejdříve si uvařte silné espresso a nechte ho zchladnout. Poté do něj vmíchejte lžíci amaretta se lžičkou mandlového aromatu pro výraznější chuť. 

Smetanu si vyšlehejte do polotuha ve vysoké nádobě.

Do větší mísy vložte polotučný tvaroh, mascarpone a moučkový cukr. Tyto tři ingredience společně dobře vyšlehejte ručním mixérem. Poté do nich při nízkých otáčkách ještě zašlehejte připravenou šlehačku.

Připravený krém si lžící přendejte do cukrářského sáčku.

Nyní můžete začít vrstvit do skleniček.

Na dno skleniček navrstvěte piškoty z obou stran namočené v espressu s amarettem a mandlovým aromatem. Na piškoty navrstvěte krém z cukrářského sáčku. Opakujte ještě dvakrát nebo podle výšky vaší skleničky. Poslední vrstvou bude krém.

 Každou skleničku zalijte lžící zbylého espressa s amarettem.

Zasypte kopeček krému holandským kakaem a dejte tiramisu alespoň na hodinu vychladit do ledničky.

TIPY A RADY: pokud dáváte přednost dlouhým cukrářským piškotům, vyzkoušejte náš recept s piškoty Savoiardi, které jsou pro tento skvělý dezert stvořené. Náš recept je uzpůsoben pro podávání dětem, kdy vynecháte máčení piškotů v espressu s amarettem.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu