Tvarohový cheesecake

Kdo by si nedal vychlazený jemný cheesecake provoněný limetkou se sušenkami na samém dně a s mákem obklopeným tvarohem. Přesně tuhle dobrotu jsme pro vás připravili. Necháme na vás, zda ho budete podávat s drobným ovocem, nebo svěžím ovocným přelivem. Chutnat vám bude v každém případě.

7 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
12 porcí
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
55 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Postup

Nejprve si připravte těsto na cheesecake. Sušenky rozdrťte na prášek a promíchejte je s hladkou moukou. My jsme v našem receptu použili sušenky Lotus, ale použít můžete jakékoliv sušenky, které máte doma rádi. Přidejte cukr i lžičku kypřicího prášku a znovu dobře promíchejte.

K sypké směsi přidejte rozpuštěné máslo, vejce, lžíci mléka, lžíci jogurtu a lžičku rumu. Těsto dobře propracujte nejprve vařečkou a poté rukama

Těsto dejte odpočinout do lednice jen na chvíli, než si připravíte náplň na cheesecake.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů.

Náplň je velice jednoduchá a je vhodné ji promíchávat metličkou. Můžete ji vymíchávat ručně nebo můžete použít ruční šlehač. Nejprve vymíchejte tvaroh s mascarpone. Poté přidejte cukr s limetkou. Po chvíli vmíchejte dvě vejce. A nakonec přidejte mák. V našem receptu jsme použili 2 lžíce máku, ale pokud máku hodně holdujete, nebojte se ho použít dvakrát tolik. Jemná tvarohová směs na váš cheesecake je nyní hotová.

Do předehřáté formy můžete vložit formu s vymačkaným těstem. Pečte cca 10 minut. Po 10 minutách na předpečený korpus opatrně nandejte tvarohovou náplň. Celý cheesecake pečte přibližně 45 minut. Že je cheesecake hotový, poznáte tak, že tvarohová náplň je na dotek pevná a odtahuje se od stěn formy. Po upečení nechte cheesecake chladnout na mřížce v otevřené troubě. Po půl hodině ho můžete nechat chladnout na kuchyňské lince, a až bude mít váš cheesecake pokojovou teplotu, můžete ho dát konečně vychladit do lednice.

Nezapomeňte cheesecake nožem uvolnit od stěn formy – až poté ho můžete servírovat. Podávat ho můžete s drobným ovocem či ovocným přelivem.

TIPY A RADY: vyzkoušet můžete i čistě tvarohový cheesecake, kdy v receptu použijete 750 g polotučného tvarohu a vynecháte tučné mascarpone. Vyzkoušet můžete i kokosovou náplň místo makové.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu