Ingredience
Postup
POSTUP:
Vajíčka vložte do menšího hrnce se studenou vodou a dejte je vařit. Jakmile začne vřít voda, snižte plamen a vařte je 8 minut. Vařená vajíčka schlaďte ve studené vodě a oloupejte je.
Do pánve si dejte zhruba půl naběračky vody a nechte na něm spařit čerstvý špenát. Jakmile špenát změkne, sundejte z plamene a propláchněte jej studenou vodou. Slejte z něj co největší množství vody a nakrájejte jej nadrobno.
V míse si smíchejte: naloženou zeleninu bez nálevu, majonézu, na drobné kostičky nakrájený sýr, krájený špenát, sůl a pepř. Nechte chvíli odležet a mezitím si připravte želatinu podle návodu.
Jakmile máte hotovou želatinu, přilejte jí k již namíchané směsi. Vše důkladně promíchejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem anebo trochou nálevu ze zeleniny.
Formu si vyložte potravinovou folií a nalijte do ní trochu směsi. Na směs vyskládejte vařená vajíčka a nalijte na ně zbytek směsi. Zarovnejte a dejte ztuhnout do lednice nejlépe do druhého dne.
Druhý den je tlačenka hezky ztuhlá a drží dobře pohromadě.
Podávejte s čerstvým chlebem nebo samotné.