Množství:
2 plechy
Příprava:
15 minut + doba odležení
Vaření:
12 minut
Náročnost:
snadné
Ingredience
Postup
V míse smíchejte mouku s moučkovým i vanilkovým cukrem. Promíchejte. Přidejte bílé víno a změklé máslo. Rukama zpracujte v hladké těsto. Používejte mouku na podmoučení či doladění těsta.
Těsto uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice.
Na pomoučeném válu těsto rozválejte na 0,5 cm vysoký plát a vykrajujte drobné tvary cukroví.
Dejte péct do trouby předehřáté na 170 stupňů na přibližně 12 minut.
Krásně bílé nafouklé vinné cukroví opatrně obalujte ještě horké v moučkovém cukru. Do Štědrého dne uložte do chladu.
TIPY A RADY: vinné cukroví je jedním z mála druhů, u kterých můžete připravit i slanou variantu. Stačí v receptu vynechat oba cukry a navýšit objem mouky. Před pečením pak vinné cukroví jen potřete žloutkem a posypte libovolným kořením, které na cukroví díky žloutku po upečení utkví. Posypkou může být nejen koření, ale také sýr, ořechy nebo semínka.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčního setu získáte 8dílnou sadu nádobí v hodnotě 4 990 Kč jako dárek.