Vinné cukroví

Rychlé a jednoduché. To je hlavní moto vinného cukroví. Určitě vás také naláká, že cukroví je krásně nadýchané a v puse se rozpadá. Provoňte v předvánoční čas svou kuchyň vanilkou a bílým vínem.

3 hlasů
Tisknout Tisknout
Vinné cukroví - recept
Množství
Množství:
2 plechy
Příprava
Příprava:
15 minut + doba odležení
Vaření
Vaření:
12 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

V míse smíchejte mouku s moučkovým i vanilkovým cukrem. Promíchejte. Přidejte bílé víno a změklé máslo. Rukama zpracujte v hladké těsto. Používejte mouku na podmoučení či doladění těsta. 

Těsto uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice.

Na pomoučeném válu těsto rozválejte na 0,5 cm vysoký plát a vykrajujte drobné tvary cukroví.

Vinné cukroví - recept - vykrájené cukroví na plechu

Dejte péct do trouby předehřáté na 170 stupňů na přibližně 12 minut. 

Vinné cukroví - recept - v troubě

Krásně bílé nafouklé vinné cukroví opatrně obalujte ještě horké v moučkovém cukru. Do Štědrého dne uložte do chladu.

Vinné cukroví - recept - obalování v cukru
TIPY A RADY: vinné cukroví je jedním z mála druhů, u kterých můžete připravit i slanou variantu. Stačí v receptu vynechat oba cukry a navýšit objem mouky. Před pečením pak vinné cukroví jen potřete žloutkem a posypte libovolným kořením, které na cukroví díky žloutku po upečení utkví. Posypkou může být nejen koření, ale také sýr, ořechy nebo semínka.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu