Zeleninové lečo

Jednoduchý pokrm, který je typický pro maďarskou a středoevropskou kuchyni, to je lečo z paprik, rajčat a cibule. Lečo vám nabízíme jako ideální letní večeři.

3 hlasů
Tisknout Tisknout
/data/images/recepty/motives/733/ad/zeleninove-leco-recept-mora.webp
Množství
Množství:
2 porce
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
15 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

V hluboké pánvi nebo v hrnci rozpusťte sádlo. Na něm orestujte cibuli nakrájenou na větší kostičky. Cibuli restujte do změknutí.

Rajčata dejte do vyšší misky a zalijte je vroucí vodou tak, aby byla celá ponořená. Nechte je tak pár minut.

Všechny papriky zbavte jádřinců, nakrájejte je na proužky a přidejte je do pánve k cibuli. Papriky opečte krátce a zprudka ze všech stran za občasného míchání.

Rajčatům stáhněte slupku a nakrájejte je na kostky, které přidáte k paprikám.

Teď už přidejte jen lžíci rajčatového protlaku, lečo osolte a opepřete, zamíchejte a duste ho maximálně 10 minut pod pokličkou. Duste tak dlouho, aby lečo nebylo rozvařené, ale aby zelenina byla na skus.

Po 10 minutách stáhněte oheň na minimum. Do leča rozklepněte dvě vejce a míchejte, dokud lečo nezhoustne.

A máte hotovo!  

Lečo podávejte posypané čerstvou jarní cibulkou s opečeným chlebem.

TIPY A RADY: lečo můžete podávat nejen s oblíbeným pečivem – příhodná je i klobása nebo grilované maso.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu