Ingredience
Postup
Ve velkém hrnci se silným dnem si na olivovém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, vyndejte jí, a do hrnce vložte na větší kousky nakrájené maso. Nepřidávejte žádný olej a maso nechte postupně zatáhnout z každé strany. Do hrnce vkládejte vždy menší množství masa, aby vám nezačalo pouštět šťávu.
Jakmile je maso zatažené, přidejte cibuli, trochu vody a zaprašte mletou paprikou. Promíchejte a přidejte zbytek teplé vody a kysané zelí i s nálevem. Nakonec přidejte ještě sůl a pepř, a nechte vařit 40 minut, nebo dokud nebude maso krásně měkké.
Po uvaření přidejte na kostky nakrájené brambory a klobásu. Nechte vařit ještě zhruba 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
Podávejte například s čerstvým chlebem.
DOPORUČUJEME:
Na vaření tradičních českých receptů nikdy nevyjdou z módy tradiční plynové sporáky MORA.
▷ Najděte svého prodejce MORA