Ingredience
Postup
Do vlažného mléka rozdrobte droždí. Přidejte lžičku cukru, mouky a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, citronovou kůru a promíchejte. Přidejte pokrájené změklé máslo a žloutky. Poté do směsi nalejte hotový kvásek. Těsto důkladně propracujte, aby vznikl hladký bochník bez hrudek. Nechte ho v míse, poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Nechte ho hodinku kynout na teplém místě.
Mezitím prošlehejte tvaroh s cukrem a škrobem. Pak do něj přidejte nakrájené jahody. Po vykynutí z těsta odebírejte kousky. V dlani je zploštěte, přidejte trochu tvarohové náplně a zabalte. Buchty skládejte spojem dolů do máslem vymazaného pekáčku. Když je pekáček plný, potřete buchty rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 C a pečte je asi půl hodinky dozlatova.
Mezitím připravte jednoduchou vanilkovou omáčku. Smetanu zahřejte a dejte do ní semínka z vanilkového lusku. Zahřejte téměř k varu a pak stáhněte z ohně. Vmíchejte med. Omáčku nechte vychladnout.