Domácí granola
Dnes jsme si pro vás připravili křupavou pochoutku, kterou je domácí granola. Smlsnout si na ní můžete hned po ránu, protože je skvělá do snídaňového jogurtu, ale stejně tak si na ní pochutnáte i ke svačině. Připravte si s námi granolu do zásoby na pár týdnů a o rychlé snídaně a svačiny máte postaráno. Křupavá granola s vysokým podílem prospěšných látek vás připraví na skvělý a energický den.
Ingredience
Velká špetka soli
Postup
Horkovzdušnou troubu si předehřejte na 150 stupňů a plech si vyložte pečícím papírem.
Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience (vločky, ořechy, semínka, sušené banány, kokosové plátky, kakao, skořici a sůl).
K promíchaným suchým surovinám přidejte rozpuštěný med a rozpuštěný olej. Dobře několikrát promíchejte, aby se med i olej dostal ke všem suchým surovinám.
Pokud se vám zdá, že jsou všechny suché ingredience dostatečně obalené v oleji a medu, připravenou směs rozprostřete na připravený plech.
Plech vložte do vyhřáté trouby a granolu pečte 20 minut. Během pečení ji jedenkrát nebo dvakrát promíchejte, aby byla dostatečně a rovnoměrně propečená ze všech stran.
Upečenou granolu (poznáte v troubě tak, že je suchá) už jen nechejte vychladnout a uložte si ji do připravených čistých nádob s víčkem.
Trvanlivost domácí granoly je 3 týdny, ale tak dlouho vám tahle dobrota jistě nevydrží. Je to totiž velmi návyková pochoutka.