Falafel - cizrnové karbanátky

981 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Den předem si dejte namočit cizrnu přes noc, která krásně nabobtná a změkne.

Druhý den si do sekáčku dejte koriandr, petržel a na větší kousky nakrájenou cibuli. Vše nasekejte na drobné kousky a přendejte do větší mísy. Poté si v sekáčku nasekejte postupně veškerou cizrnu a přidejte ji k zelené nasekané směsi. Do směsi přidejte kmín, sůl, olej a vše důkladně promíchejte. Pak do směsi přidejte hladkou mouku a znovu důkladně promíchejte, dokud vám nevznikne těsto, ze kterého jdou tvarovat placičky. V případě potřeby přidejte mouku, ale opatrně. Výsledné těsto by mělo být takové sypké.

Jakmile je směs hotová, vytvořte placičky a pokládejte je na plech s pečící papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C 10 minut z jedné strany a pak je otočte a pečte dalších 10 minut.

Podávejte s grilovanou nebo pečenou zeleninou.


DOPORUČUJEME:

Ideálním pomocníkem pro výrobu falafelu je náš mixér s množstvím příslušenství, mezi kterým najdete i potřebný sekáček, tyčový mixér nebo šlehač.
▷ Najděte svého prodejce MORA

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu