Ingredience
Postup
Mléko nalejte do rendlíku a přidejte mouku. Prošlehejte metličkou a za stálého míchání uvařte hustou kaši. Nechte ji zcela vychladnout. Mezitím připravte těsto. Vyklepněte do mísy vejce, přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Pak postupně přidávejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Přilejte olej, vlažné mléko a ušlehejte hladké těsto. Rozetřete ho na plech vyložený pečicím papírem. Korpus pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Nechte ho vychladnout a dokončete krém. Do vychladlé kaše zašlehejte cukr a změklé máslo. Ušlehejte hladký krém a pak do něj vmíchejte kokos. Krémem potřete korpus. Koláč dejte na hodinku do chladu a poté nakrájejte.
Tip: Na koláč můžete na závěr nanést ještě čokoládovou polevu nebo ho jen posypat čokoládovými hoblinkami.