Ingredience
Postup
Na tomto koláči se nedá nic pokazit. Těsto můžete nechat dvě hodinky uležet v chladu, ale není to nutné. Na náplň lze kombinovat tvaroh, mascarpone, ricottu, jogurt i zakysanou smetanu. Můžete přidat rozmixované ovoce podle sezony nebo použít ovoce jen na zdobení.
Do mísy nasypte mouku a přidejte cukr a citronovou kůru. Promíchejte a přidejte vejce a pokrájené změklé máslo. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto bez hrudek. Pak ho vyválejte a přendejte do formy vyložené pečicím papírem. Vytvarujte i okraje.
Tvaroh dejte do mísy. Přidejte cukr, vejce, škrob a důkladně prošlehejte. Tvaroh pak naneste na těsto. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 ℃. Pečte 40 až 45 minut.
Do misky nalámejte čokoládu. Misku položte na rendlík s vroucí vodou a nechte čokoládu rozpustit. Přidejte máslo, promíchejte, až se rozpustí a vznikne poleva. Polevu nalejte na vychladlý koláč. Když poleva ztuhne, dozdobte koláč ovocem.