Mrkvánky
Cukroví, které znáte od našich babiček! Jsou jím mrkvánky plněné povidly. Podávat je můžete jako křehké cukroví k odpolednímu čaji či kávě. Výborně se hodí i jako malá svačinka či mlska pro děti do školy. Skvělé je, že mrkvánky máte hotovy za velmi krátký čas.
Ingredience
Postup
V míse jednoduše smíchejte hladkou mouku se špetkou soli, kypřicím práškem, nastrouhanou mrkví a povoleným máslem. Těsto zpracujte rukama do hladké nerozpadavé konzistence.
Zpracované těsto zabalte do fólie a dejte ho na půl hodiny do lednice odpočinout.
Odpočinuté těsto rozválejte na pomoučeném válu a vykrajujte z něj kolečka o průměru 7 cm.
Na každé vykrojené kolečko dejte půl lžičky povidel nebo oblíbené domácí marmelády.
Každé kolečko přeložte a okraj půlkruhu přitiskněte (stlačte) vidličkou.
Mrkvánky pečte při 170 stupních cca 17 minut. Teplé mrkvánky obalte v moučkovém cukru nebo jen zlehka pocukrujte.