Ingredience
Postup
Nejprve si připravte rozevírací dortovou formu, o průměru 26 cm. Z pečícího papíru vystřihněte kruh, podle dna formy a pruhy na okraje tak vysoké, jak vysoká je forma.
Příprava korpusu je velice jednoduchá. Sušenky vysypejte do vyšší mísy. Přidejte kokosový tuk a rozmixujte tyčovým mixérem. Za chvilku vznikne kompaktní hmota. Tuto hmotu rozprostřete na dno formy a utlačte za pomoci dna skleničky nebo prsty.
Smetanu ke šlehání ohřejte. Nesmí vařit, ale musí být horká. Metličkou v ní rozmíchejte želatinu tak, aby ve smetaně nebyly hrudky. Nechejte trochu vychladnout.
Do velké mísy dejte ricottu. Ochuťte cukrem, přidejte semínka, která jste vyškrábnuli z vanilkového lusku. Šlehejte ručním šlehačem. Postupně přidávejte vlažnou smetanu s želatinou. Šlehejte na pomalejší otáčky, aby v krému nevznikly hrudky.
Až je celé smetana v krému, opět zvyšte otáčky a pořádně společně prošlehejte.
Když je krém ušlehaný, nakrájejte tři čtvrtě jahod na malé kostičky. Zbytek jahod na plátky.
Hotový krém nalijte do formy. Nejprve polovinu krému. Na tu nasypejte všechny jahody na kostičky. Přikryjte druhou polovinou krému. Krém na povrchu uhlaďte a „zasaďte“ do něj plátky jahod.
Povrch posypejte kakaem a nechejte vychladnout v lednici minimálně 10 – 12 hodin.