Ingredience
Postup
Do rozpálené pánve si dejte olivový olej a nechte na něm restovat do změknutí nadrobno nakrájenou červenou cibuli a papriku. Jakmile je cibule s paprikou hotová, přidejte prolisovaný česnek, který lehce restujte, poté přidejte krájená rajčata. Vše osolte, přidejte hrst sekané bazalky, promíchejte a přiklopené vařte 10 minut.
Mezitím, si nakrájejte lilek, rajčata a cuketu na stejně tenké proužky.
Jakmile je omáčka hotová, dejte si ji do zapékací formy, lehce rozmixujte tyčovým mixérem a poté dokola skládejte plátky lilku, cukety a rajčat. Na závěr zeleninu potřete olivovým olejem, posypte provensálským kořením, zakryte alobalem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte 1 hodinu.
Po upečení servírujte samotné, nebo s vaší oblíbenou přílohou.