Ingredience
Postup
Jednoduché, rychlé a navíc i zdravé jídlo. Zeleninové placky si můžete připravit jako přílohu k masu nebo je podávejte třeba jako rodinnou večeři. My je často připravujeme k masu při letní grilovačce.
- Cuketu, mrkev, batát a šalotku nastrouhejte najemno na struhadle.
- Ovesné vločky rozemelte na mouku a společně s polohrubou moukou přidejte do mísy
- Nastrouhejte tvrdý sýr.
- Do mísy přidejte vejce a koření.
- Směs zalijte mlékem pokojové teploty.
Do větší mísy si nastrouhejte na struhadle najemno cuketu, mrkev, batát a šalotku. Pokud máte rádi placičky, které mají říz, vybírejte větší šalotku nebo přidejte do receptu stroužek česneku. K nastrouhané zelenině přidejte rozemleté ovesné vločky a polohrubou mouku. Na struhadle si nastrouhejte najemno tvrdý sýr. Do mísy přidejte dvě velká vejce, sušenou majoránku, sůl a pepř. Směs zlehka promíchejte. Nakonec směs zalijte mlékem pokojové teploty a dobře promíchejte. Hotové zeleninové těsto nechte 5 - 10 minut odležet, pak můžete začít na pánvi smažit placičky z obou stran dozlatova.
Tipy a rady na závěr
Zeleninové placky můžete jako my podávat s tvarohovým dipem. Na dip použijte stejné množství tvarohu a sýrového žervé, lžíci majonézy, najemno nasekanou pažitku a sůl.