Ingredience
Postup
V hrnci si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm červenou cibuli. Jakmile začne cibule zlátnout, přidejte prolisovaný česnek a jen krátce restujte a nechte ho rozvonět. Poté přidejte rýži a důkladně míchejte, dokud se do rýže nevsákne všechen tuk.
Jakmile se začne rýže lepit ke dnu hrnce, je čas přidat sklenici vína. Promíchejte a počkejte, dokud se neodpaří všechen alkohol.
Do takto připravené rýže nalijte vývar, přidejte snítku šalvěje, osolte a opepřete. Přidejte na kousky nakrájenou dýni a pomalu vařte, dokud se rýže s dýní neuvaří. Pokud bude potřeba, přidejte ještě trochu vývaru. Na konci vaření, by mělo být risotto trochu řidší.
Na závěr přimíchejte máslo a nadrobno nastrouhaný sýr Parmigino Reggino.
Při servírování ozdobte plátky sýra a lístky šalvěje.