Ingredience
Postup
Kuskus je dokonalá surovina, kterou můžete použít jako přílohu, ale stejně tak i na různé směsi, jež lze podávat jako samostatný pokrm nebo jako náplň například do rajčat, lilků či paprik. Můžete do něj přidávat maso, houby, různé druhy zeleniny a sýrů. Je skvělou surovinou pro kuchyň typu „co dům dal“.
Kuskus dejte do misky, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Pak ho zalejte dvojnásobným množstvím vroucí vody. Přikryjte a nechte stát. Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno a česnek na plátky. Sušená rajčata nakrájejte na plátky. V hlubší pánvi nechte zahřát trochu oleje. Osmahněte na něm cibuli a po chvíli přidejte slaninu. Opečte dozlatova. Pak přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Vmíchejte kuskus, sušená rajčata, a nakonec rozdrobený sýr a nasekané bylinky. Podle chuti směs ještě osolte a opepřete.
Rajčata navrchu seřízněte. Vydlabejte dužinu. Nakrájenou ji můžete použít do salátu. Vydlabaná rajčata naplňte směsí s kuskusem. Přiklopte a dejte do olejem vymazaného pekáčku. Rajčata pokapejte olejem. Pečte je půl hodinky v troubě předehřáté na 180 ℃. Krátce před dopečením můžete použít funkci gril.