Ingredience
Postup
POSTUP
Čočku několikrát propláchněte pod teplou vodou a poté jí dejte vařit do osolené vody. Čočku vařte do měkka, aby byla tak na skus dobrá, ale né rozvařená. Poté, v případě potřeby slejte přebytečnou vodu. Do uvařené čočky dejte ocet a dochuťte podle potřeby.
Během vaření čočky si nakrájejte na drobné kostičky červenou cibuli a dejte jí smažit na rozpálený olivový olej. Cibulku smažte na středním plameni a co nejdéle, aby se cibulka stala krásně křupavá. Po usmažení jí dejte okapat na papírový ubrousek.
Uzené maso nakrájejte na plátky a z obou stran jej osmažte na sucho na pánvi.
Na přípravu ztraceného vejce budete potřebovat menší hrnec. Dejte vařit vodu a jakmile začne vařit, přidejte ocet. Za pomocí lžíce vytvořte co největší vír a vložte do něj vyklepnuté vejce z malé mističky. Jakmile tam vejce vložíte, snažte se ještě trochu vytvořit vír, aby se žloutek co nejlépe ovalil bílkem. Vařte zhruba 3 minuty, poté vyjměte děrovanou naběračkou a rovnou servírujte. Na čočku posypanou usmaženou cibulkou s plátkem uzeného masa.